Kennis uit de regio

Ben jij benieuwd hoe regio’s de implementatie aanpakken? Of wil je meer weten over de ervaringen van regio’s die op weg zijn naar de subsidieaanvraag? Op deze pagina vind je links naar allerlei handige, interessante en leerzame informatie van regio’s die op weg zijn om digitale gegevensuitwisseling te realiseren. Door het delen van ervaringen en kennis leren regio’s van elkaar.
 

Webpagina’s regio’s

Regio’s die de subsidie toegekend hebben gekregen, gaan aan de slag met de implementatie. Via VIPP Babyconnect kunnen zij een webpagina krijgen waarop zijn informatie delen. Je vindt er bijvoorbeeld contactgegevens, maar ook nieuwtjes en interviews. De pagina’s zijn gemaakt op een digitaal platform. Hier werken we ook met communities voor onder andere de gebruikersgroepen, projectleiders en themagroepen. Op dit moment zijn de regio’s Noord-Holland Noord en Rotterdam Rijnmond hard op weg naar digitale gegevensuitwisseling. Hun pagina’s vind je hier:


Good practices

Op weg naar digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg doen regionale partnerschappen nuttige kennis op. Soms wordt deze kennis vastgelegd in een publicatie. Soms verschijnt een waardevol artikel. Hier delen we interessante documenten en artikelen waar andere regio’s hun voordeel mee kunnen doen. 

  • De regio Utrecht heeft een overzichtelijke publicatie gemaakt met informatie over de huidige situatie in de regio en het gewenste toekomstbeeld

 

Het VIPP Babyconnect ondersteuningsteam ondersteunt regionale partnerschappen in de geboortezorg bij de subsidieaanvraag en de implementatie van VIPP Babyconnect. Het ondersteuningsteam kan altijd benaderd worden voor vragen door een mail te sturen aan info@carecodex.org.