1. Nieuws
  2. Nieuwe collega bij de financiële administratie – Terra de Groot

Nieuwe collega bij de financiële administratie – Terra de Groot

22 mei 2023

Ik ben Terra de Groot en ben misschien een vreemde eend in de bijt bij VIPP Babyconnect. Ik heb namelijk helemaal geen achtergrond in de gezondheidszorg, maar kom uit de culturele sector. Ik heb jarenlang gewerkt als zakelijk- en projectleider voor verschillende culturele instellingen en heb daarnaast altijd kostuums en kleding gemaakt. Het zakelijke en creatieve zijn twee heel verschillende kanten van mij, waarbij ik graag de tweede meer ruimte wil gaan geven. Daarom ben ik begonnen om onder de naam Dr.Dress handgemaakte feest- en bruidskleding te maken. Om dit te kunnen bekostigen zocht ik een rustige negen tot vijf baan voor enkele dagen in de week, om mij de rest van de week te kunnen storten op Dr.Dress. Ik werk sinds deze maand als financieel medewerker voor CareCodex VIPP Babyconnect.

Het onderwerp raakt mij meer dan ik had gedacht
Ik had mij voorgesteld dat ik weinig met de inhoud van mijn nieuwe werk zou hebben, maar niets is minder waar. Ik ben terechtgekomen in een organisatie vol passievolle medewerkers en het onderwerp raakt mij meer dan ik had verwacht. Ik heb zelf drie zwangerschappen meegemaakt en daar twee prachtige kinderen aan overgehouden. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is dat de kennisuitwisseling van de zorgprofessionals op orde is: bij de tweede bevalling ging het nodige mis, en een groot deel daarvan had voorkomen kunnen worden als de kennisoverdracht beter was verlopen. Het is in mijn geval gelukkig goed afgelopen, maar ik ben er des te meer van overtuigd dat VIPP Babyconnect een belangrijke taak te vervullen heeft. Ik zie en voel dat het team zich daar met hart en ziel voor inzet, en ik ben blij dat ik daar onderdeel van uit mag maken!