1. Nieuws
  2. Maak kennis met projectmedewerker Katja Dekker

Maak kennis met projectmedewerker Katja Dekker

17 mei 2022

Ik ben Katja Dekker en ik ben sinds maart als projectmedewerker betrokken bij VIPP Babyconnect. Ik heb een wisselend pakket aan werkervaring opgedaan de afgelopen jaren. Volledig nieuw in de wereld van de zorg, kwam er de afgelopen maanden veel op me af. En na een leerzaam inwerktraject met veel leeswerk, gesprekken, en hier een daar een training/e-learning, kan ik inmiddels zeggen dat ik mijn draai begin vinden en als projectmedewerker een positieve bijdrage kan leveren.

Het doel van VIPP Babyconnect is om gebruiksvriendelijke digitale gegevensuitwisseling tussen cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling, binnen de geboortezorg mogelijk te maken. Dit heeft gevoelsmatig een idealistisch karakter. Toen ik zwanger was van mijn dochter moest ik vlak voor mijn bevalling, vanwege een verhuizing, van zorgverleners veranderen. Het was een langdurig traject waarin we keer op keer ons verhaal vertelden en van vele vragen moeten beantwoorden. Dit voelde onveilig en onrustig, niet echt waar je als bijna bevallende vrouw op zit te wachten.

Ik weet dus uit ervaring hoe belangrijk goede en tijdige informatie-uitwisseling is voor de kwaliteit en veiligheid binnen de (geboorte)zorg. Ik draag dan ook graag bij aan het vergemakkelijken en verbeteren van deze wonderlijke periode voor de toekomstige generaties bijna-mamma’s. Zodat wanneer zij op een eerste afspraak komen bij een nieuwe zorgverlener, deze al weet wat er tijdens eerdere consulten besproken is. En ze na de afspraak alle besproken informatie nog eens rustig in hun dossier na kunnen lezen, en ze zelfs online nog een vraag kunnen stellen wanneer blijkt dat ze graag nog iets meer willen weten.

Ik ben blij dat ik mijn bijdrage kan leveren om stap voor stap naar dit prachtige einddoel toe te werken.

 

Babyconnect projectmedewerker Katja Dekker

Katja Dekker