Meedoen?
Bewuste keuzes
Rode draad
Het VIPP-programma* Babyconnect is gestart om dit voor elkaar te krijgen. Jouw wensen als ontvanger van geboortezorg vormen hierbij de rode draad. Om ervoor te zorgen dat jouw wensen voorop staan is het belangrijk dat je meedenkt en meebeslist over hoe jouw dossier eruit moet komen te zien en hoe jouw gegevens gedeeld mogen worden. Je kunt hierover meedenken in de gebruikersgroepen van Babyconnect.
* VIPP staat voor versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional.
Maak hieronder kennis met de leden van de gebruikersgroep cliënten.

Heb je vragen?
Wil je meer weten over de gebruikersorganisatie van Babyconnect? Neem dan contact op met Anneke Kamer, projectleider gebruikersorganisatie.
Mijn naam is Carine en ik ben getrouwd met Sydney Besselink. Samen hebben we Quintin (3) en Memphis (regenboog kindje) gekregen. Ik ben vooruitstrevend en een echte strijder. Dat laatste komt vooral doordat ik veel ervaring heb met de zorg vanwege nierproblemen en dan leer je wel om assertief te zijn. Ik houd ervan om uitdagingen aan te gaan en om zorgverleners aan hun mouw te trekken. En vice versa. Daarnaast vind ik bloggen, vloggen en social media marketing en digitale zorg leuk. En natuurlijk ook mijn uitdagende baan als medewerker Zorgpanel en Keuzehulpen bij Patiëntenfederatie Nederland. Schrijven, organiseren en pionieren zijn mijn sterke punten.
Ik draag graag bij aan een goed toegankelijke persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) voor cliënt en zorgverlener die betaalbaar, begrijpelijk, interactief en compleet is. Een gebrek aan een goede PGO bleek tijdens beide zwangerschappen een groot gemis. Over de nut en noodzaak van een PGO schreef ik een blog.
Mijn naam is Margreet Lont. Sinds de zomer van 2019 ben ik mama van Vera. Rotterdam is de thuisbasis voor ons gezin.
Ik houd van lekker eten, koken en bakken en ik schiet graag af en toe een mooi plaatje met mijn camera. Ik werk bij het ministerie van VWS.
Organiseren gaat mij goed af, net als het analyseren en optimaliseren van processen. Ik deel graag mijn kennis van en wensen voor gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Daarnaast denk ik ook graag mee met de mogelijkheid om resultaten uit de verschillende gebruikersgroepen samen te brengen. Dit ook vanuit mijn gedachte dat digitalisering van de geboortezorg pas goed werkt als alle groepen in de keten samenwerken.
Ik ben Rachel van der Molen. Ik ben 28 jaar en zit middenin een fertiliteitstraject. Voor een luisterend oor kunnen mensen bij mij terecht. Ik help bij het oplossen van problemen en heb gevoel voor cijfers. Ik houd van praten en bezig zijn met mensen. Daarnaast ga ik graag op vakantie.
In de gebruikersgroep denk ik graag mee over hoe de uitwisseling van gegevens beter kan. Het uitwerken van ideeën en deze ideeën inzetten vind ik leuk.
Ik ben Annika, 32 jaar. Met Robert, dochter Lea en katten Six en Ted woon ik in Amsterdam. Ik houd van improvisatietheater, lesgeven, lezen, lekker eten en trainingsacteren. Mijn sterke punten zijn mijn humor, inlevingsvermogen, improviseren en aanpassingsvermogen.
Voor de gebruikersgroep heb ik me aangemeld omdat ik samen wil sparren over digitale gegevensuitwisseling en een omgeving wil testen.
Mijn naam is Marlies de Poel, 38 jaar. Ik woon samen met Jos, moeder van zoon Duuk van bijna 6 en zwanger van ons tweede wondertje.
Nu ik zelf weer zwanger mag zijn, realiseer ik mij des te meer hoe belangrijk het goed uitwisselen van informatie en op de juiste manier communiceren met de cliënt is en ben ik dus heel enthousiast dat ik vanuit de gebruiker mag meedenken in dit project.
Sinds januari 2020 ben ik lid van Moederraad Geboortehart en vanuit die rol betrokken geraakt bij Babyconnect.
In Noord-Holland is een subsidieaanvraag toegekend waarmee een deel van het programma vooruitlopende op ander regio’s geïmplementeerd kan worden. De Moederraad Geboortehart is mede ondertekenaar geweest van deze subsidieaanvraag en zittook in de stuurgroep van Babyconnect.