1. Nieuws
  2. Even voorstellen – Projectmedewerker Dion Zijtveld

Even voorstellen – Projectmedewerker Dion Zijtveld

21 augustus 2023

Mijn naam is Dion Zijtveld en ik ben in juni gestart als projectmedewerker bij VIPP Babyconnect. Als onderdeel van mijn Beleid & Management Traineeship in de sector Zorg & Welzijn bied ik het komende jaar ondersteuning aan de kwartiermaker functioneel beheer en houdt ik mij bezig met het opzetten van de landelijke beheerorganisatie.

Waarde toevoegen aan de zorgsector
Voordat ik begon aan mijn Traineeship heb ik 2,5 jaar als wetenschappelijk medewerker gewerkt bij het RIVM. Hoewel ik mij daar bezig heb gehouden met onderwerpen rondom volksgezondheid, merkte ik dat de afstand tot de zorg toch nog te groot was voor mij. Mijn traineeship en dit project bij VIPP Babyconnect geven me een mooie kans om waarde toe te voegen aan de zorgsector. Hier krijg ik ontzettend veel energie van.

Verbindende rol
In mijn eerste twee maanden heb ik al mogen ervaren hoe enthousiast en betrokken al mijn collega’s zijn bij het onderwerp. Digitale gegevensuitwisseling is noodzakelijk om in de toekomst de kwaliteit van de zorg te blijven borgen. Zeker in de geboortezorg, waarin verschillende soorten zorgverleners zijn betrokken, liggen hier mooie kansen én uitdagingen. Ik vind het mooi om te zien dat zowel landelijke als regionale geboortezorgpartijen de intentie hebben uitgesproken om hier gezamenlijk de schouders onder te zetten en hopelijk kan ik hier een verbindende rol in spelen.

Digitale gegensuitwisseling voor iedereen
Het is mijn wens dat de uitkomsten van het programma VIPP Babyconnect nu, maar ook in de toekomst, als opstapje kunnen dienen voor digitale gegevensuitwisseling in de gehele zorgsector. Eerst in Nederland, maar wie weet uiteindelijk zelfs internationaal!