1. Nieuws
  2. Even voorstellen: Jolande Voorma

Even voorstellen: Jolande Voorma

14 februari 2020

Mijn naam is Jolande Voorma-Kanters en ik ben sinds november 2018 betrokken bij Babyconnect als officemanager. Hiervoor werkte ik bij CPZ. Mijn roots liggen in de bouwwereld, waar ik 14 jaar heb gewerkt, maar helaas werd mijn baan weggesaneerd tijdens de bouwcrisis. Opvolgend heb ik drie jaar bij een landelijke kraamzorgorganisatie gewerkt, maar ook daar verviel mijn baan wegens de crisis. Daarna heb ik drie jaar bij de KNOV gewerkt en de keuze gemaakt om naar het CPZ te gaan. Vanuit het perspectief van een bureauondersteuner ken ik de ins en outs van de geboortezorg goed!

In augustus vorig jaar ben ik getrouwd met Arno en uit mijn eerste huwelijk heb ik een zoon van 20, Leon. Wij genieten volop van het leven. Ons motto is dan ook work hard, play harder. We proberen actief in het leven te staan en hebben oog voor de medemens. Naast mijn baan ben ik betrokken bij Stichting Toeterjoepies als coach van (kansarme) jongeren met een specifieke hulpvraag en coördineer ik het ouderenvak tijdens de thuiswedstrijden van FC Utrecht.

Ik zag een baan bij Babyconnect als een mooie vervolgstap voor mij binnen de geboortezorg. Het totaal opzetten van een nieuwe bureauorganisatie had ik niet eerder gedaan. Wel optimaliseren van processen en herinrichting van activiteiten, dus ik zag hier echt een uitdaging in en ik ben ook heel blij dat CPZ mij hierin gesteund heeft. De motivatie van de mensen die toen al betrokken waren bij Babyconnect gaven mij een enorme positieve boost en ik wilde graag deel uitmaken van dat team.

Mijn wens voor Babyconnect is dat alle activiteiten die nu op gang komen, gaan zorgen voor bestendiging en vertrouwen in het actieprogramma. Alle medewerkers zijn zo gecommitteerd en vol vertrouwen dat dit gaat slagen, dat willen we uitstralen naar het geboortezorgveld én de betrokkenen rondom het technische aspect. Er komt zoveel los, zoveel wat we nog niet weten, maar telkens vinden we met elkaar weer oplossingen en telkens boeken we weer resultaten. Dit is vaak intern en ziet de buitenwereld (nog) niet. In een innovatietraject als dit proberen we ook dingen uit die niet zo uitpakken als we dachten. Kun je van balen maar we zien dit vooral als leermomenten!

Als ik terugkijk naar mijn eigen zwangerschap ruim 20 jaar geleden dan is er veel veranderd. Voor mijn gevoel is de geboortezorg zoveel complexer geworden met sluitingen van ziekenhuizen, personeelstekorten, de integrale geboortezorg etc. Ik ben zelf erg voor thuis bevallen als er geen sprake is van medicalisering of andere zorgen. Zelf moest ik ook helaas vanuit thuisbevallig met gierende banden alsnog naar het ziekenhuis, maar dat was destijds ook nog ‘redelijk normaal’ en was het ziekenhuis ook ‘redelijk dichtbij’. Mijn wens is dat nieuwe (aanstaande) moeders zich veilig kunnen voelen over de zorg voor hen zelf en hun kind en dat gegevensuitwisseling hieraan bij kan dragen. Als Babyconnect straks afgerond is, levert dit zoveel winst op voor cliënt en zorgverlener en biedt het ook een vorm van veiligheid, daar ben ik van overtuigd!