1. Nieuws
  2. Even voorstellen – Fleur van der Sterren

Even voorstellen – Fleur van der Sterren

29 juni 2023

Mijn naam is Fleur van der Sterren en ik ben een kleine maand werkzaam bij VIPP Babyconnect in de rol van projectcoördinator en communicatiemedewerker. Hierdoor kun je mij tegen komen bij kennistafels, in werkgroepen, op visite bij regionale bijeenkomsten en langs de zijlijn bij implementaties.

Verbinden met zorg
Zorg en zorg dragen is voor mij, net als mijn collega’s bij VIPP Babyconnect, een natuurlijk gegeven. Alhoewel ik met mijn studie zorgdroeg voor de natuur, ben ik al gauw in organisaties binnengerold waar ik zorg moest dragen voor personeel en gasten. Toen ik vanuit het buitenland terugverhuisde, leek het mij dan ook een ontzettend mooie ervaring om in de Nederlandse zorg verder te mogen. En wat is dan mooier dan een project helpen realiseren waar men echt iets aan heeft en wat de zorg echt gaat verbeteren op landelijk niveau.
Met liefde voor “verbinden”, hetzij mens en natuur of mensen onderling, is de digitale gegevensuitwisseling dé volgende stap om iedereen in de zorgsector dichter bij elkaar te brengen; niet alleen zorgverleners onder elkaar maar ook als patiënt krijg je meer grip op je eigen behandeling en daarmee meer zeggenschap over je eigen gezondheid. Dat wil toch iedereen?!

Think big, start small
En wat collega Toon Wezenberg zo inspirerend weet over te dragen: “Think big, start small”. Waar wij nu trachten de geboortezorg te digitaliseren, kan hopelijk de gehele zorg gedigitaliseerd worden in de toekomst. En dan wellicht niet alleen nationaal maar ook internationaal. Door sneller te kunnen schakelen, kan men betere zorg verlenen en daarmee een hogere slagingskans van een succesvolle behandeling behalen. Dat is wat ik wens voor de (geboorte)zorg in Nederland en ik hoop dit samen met mijn directe collega’s en collega’s uit de regionale partnerschappen te mogen realiseren.