1. Nieuws
  2. Kennismaken met Marleen Veninga

Kennismaken met Marleen Veninga

19 november 2019

Sinds augustus werkt Marleen Veninga bij Babyconnect als trainer/expert. In onderstaand interview stellen we haar aan je voor.

Waarom werk je bij Babyconnect?
Als trainer kan ik een bijdrage leveren in het digitaliseren van de geboortezorg. Dit is wat mij betreft noodzakelijk. Het is heel belangrijk dat een cliënt haar eigen medische gegevens in kan zien. Maar ook dat zorgverleners onderling makkelijker informatie met elkaar kunnen uitwisselen. In mijn vorige baan ontdekte ik dat ik veel energie krijg van het geven van trainingen en het (vorm)geven van bijeenkomsten. Mijn wens is dat via deze trainingen en bijeenkomsten digitale gegevensuitwisseling voor alle betrokkenen in de geboortezorg helder wordt. Zo duidelijk dat zij er goed mee aan de slag kunnen gaan om het samen te realiseren!

Ook heb ik voor Babyconnect gekozen om mijn collega’s. Ik ben in een heel warm team terechtgekomen, waarbij ik mij vanaf dag één erg op mijn gemak voel.

Wat deed je hiervoor?
In 2017 heb ik mijn master Medische Antropologie en Ontwikkelingssociologie afgerond. Tijdens mijn master deed ik kwalitatief onderzoek naar kraamzorg in regio Amsterdam. Na deze studie kwam ik bij Bo Geboortezorg terecht, de brancheorganisatie voor kraamzorgorganisaties in Nederland. Als beleidsmedewerker/projectmedewerker ging ik onder andere aan de slag met het project ‘Zinnige Kraamzorg.’ Dit project probeert meer inzicht te krijgen in de benodigde inhoud van kraamzorg. De kraamzorgsector is op zoek naar zorg op maat en zorg die toekomstbestendig is georganiseerd. Naast dit project werkte ik mee aan de oprichting en organisatie van de Geboortezorg Academie. Hier ontdekte ik dat ik me wilde richten op het geven van trainingen.

De brede kennis over de geboortezorgsector die ik tijdens mijn werk bij Bo Geboortezorg opdeed, komt nu goed van pas bij mijn huidige functie bij Babyconnect.

Wil je nog iets persoonlijks over jezelf vertellen?
Sinds kort ben ik getrouwd met Peter en wij wonen in Almere. In mijn vrije tijd houd ik ervan om lekker naar buiten te gaan en bezoek ik graag concerten. Verder houd ik van (spelletjes)avonden met familie en vrienden en yoga.

Contactgegevens:
Marleen Veninga
m.veninga@carecodex.org
085 301 29 41