1. Nieuws
  2. Epic testdag – een succesvolle dag vol data

Epic testdag – een succesvolle dag vol data

12 februari 2024

Op woensdag 24 januari was het een drukke dag bij het EVA Servicecentrum van het Amsterdam UMC. Regionaal partnerschap Amsterdam-Amstelland-Almere organiseerde een testdag in het kader van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. ICT-specialisten van drie Epic ziekenhuizen; het St. Antonius Ziekenhuis, Amsterdam UMC, OLVG en Hinq en Epic, kwamen samen met een belangrijk doel. Zij wilden controleren of de geboortezorg-gegevens van de ziekenhuizen op de juiste manier te zien zijn in de viewer voor de geboortezorg. Gezamenlijk gingen zij aan de slag. Het was een geslaagde en nuttige dag waar de betrokken partijen positief op terug kijken, en zich ook realiseren dat er nog werk aan de winkel is.

Een mooie stap voorwaarts
In navolging van regionaal partnerschap Utrecht-Amersfoort organiseerde Amsterdam-Amstelland-Almere de testdag vanwege de twee Epic ziekenhuizen in hun partnerschap. Beide regio’s wilden de eventuele verschillen tussen de diverse Epic ziekenhuizen aan het licht brengen. De uitkomsten zijn belangrijk voor de totale implementatie van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg in het hele land, omdat het een goede indicatie kan zijn van wat de andere Epic-ziekenhuizen in het land nog mogen verwachten.
De dag was een uitdaging aangezien er zo’n 200 data-elementen zichtbaar moesten worden vanaf Epic als bron naar de viewer voor de geboortezorg (Hinq). De testdag gaf een positief beeld, maar een vervolg testdag is gewenst.

Over het algemeen waren er weinig verschillen tussen de aanwezige Epic ziekenhuizen, wat een fijn bericht is. Zeker voor de andere Epic ziekenhuizen, want deze resultaten mogen ook bij hen worden verwacht.

Vervolgstappen
Het streven is op afzienbare termijn weer bij elkaar te komen, nadat een aantal hick-ups eerst opgepakt en verbeterd zijn. Met de resultaten van deze en andere testdagen kunnen ook andere Epic-ziekenhuizen aan de slag met eventuele testen voor ingebruikname. Het bespaart in ieder geval extra werk. Daarnaast is afgesproken dat er nog meer tijd wordt gestoken in het helder krijgen van hoe de informatie uit Epic precies zichtbaar kan worden in de viewer. Dit gaat uiteindelijk alle regionale partnerschappen tijd besparen bij toekomstige testen, maar ook bij de scholing van de eindgebruikers.

Kortom, een dag waarop samenwerking en inzet hebben geleid tot positieve resultaten waar alle betrokken partijen met tevredenheid op terugkijken.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Stuur dan een bericht aan: info@babyconnect.org.