Samen zorgen dat het werkt!

Home » Doe mee

Samen zorgen dat het werkt

 

Toolkit om aan de slag te gaan

Het actieprogramma Babyconnect heeft als ambitie de komende jaren zoveel mogelijk regio’s te helpen met het tot stand brengen van digitale gegevensdeling tussen zorgverleners en tussen zorgverleners en cliënten/patiënten.

Om regio’s te ondersteunen, hebben we hieronder een set aan informatie en hulpmiddelen die je verder kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben die niet door de hulpmiddelen beantwoord worden, bekijk dan ook eens de Q&A.

 

Hoe begin je?

Stap 1: de voorbereiding

Indien jouw regio aan de slag wil via het actieprogramma Babyconnect om digitale gegevensdeling mogelijk te maken, dan is er voorbereiding nodig. Als regio kun je vanaf ongeveer april subsidie aanvragen bij VWS. Om je hierop voor te bereiden is het verstandig om onderstaande documenten en informatie door te nemen. Zo vind je in het Framework een raamwerk van eisen waaraan gegevensuitwisseling in de geboortezorg aan moet voldoen. In de Roadmap lees je over de landelijke implementatie van informatie-uitwisseling de komende jaren. En bij de knop Subsidie vind je een checklist om je voor te bereiden op de subsidieaanvraag.

Framework

Randvoorwaarden voor gegevensuitwisseling

Roadmap

De weg naar gegevensuitwisseling in geboortezorg

Subsidie

Ga na of je aan alle eisen voldoet met dit hulpmiddel

Films

Visuele achtergrond informatie over Babyconnect

Stap 2: de subsidieaanvraag

In het voorjaar van 2019 komt naar verwachting een subsidie beschikbaar voor implementatie in de regio’s. Dan komt op deze pagina informatie over de vervolgstappen.

Aan de hand van enkele vragen en antwoorden (Q & A) geven we graag toelichting op Babyconnect en de subsidieregeling voor zowel het programmabureau als voor implementatie in de regio’s. Klik hiervoor op onderstaande button.

Share This