Home » Cliënten

Cliënten

Omdat het gaat over jouw gezondheid en zorginformatie.
Ben je zwanger of bevallen, dan wil je alles weten over de gezondheid van jou en je (ongeboren) kind. Je hebt in deze periode contact met verschillende zorgverleners. Zij noteren hun bevindingen in je medisch dossier. Zou het niet handig zijn als je zelf kunt inloggen?

Je bent niet de enige. Steeds meer cliënten en patiënten willen bewuste keuzes maken in de zorg die zij ontvangen, zeker als er verschillende zorgverleners zijn betrokken. Ook willen zij hun zorggegevens gemakkelijk kunnen inzien en bepalen met wie zij deze delen. Op dit moment hebben cliënten geen eenvoudige toegang tot hun zorggegevens. Ook hebben zij in de praktijk geen controle over wie deze gegevens kunnen gebruiken of inzien.

Het samenwerkingsprogramma Babyconnect is gestart om dit voor elkaar te krijgen. Jouw wensen als ontvanger van geboortezorg vormen hierbij de rode draad. Om ervoor te zorgen dat jouw wensen voorop staan is het belangrijk dat je meedenkt en meebeslist over hoe jouw dossier eruit moet komen te zien en hoe jouw gegevens gedeeld mogen worden. Je kunt hierover meedenken in de gebruikersgroepen van Babyconnect. Denk en doe mee!

Digitaal gegevens delen in de zorg: waarom is dit belangrijk voor de cliënt?

Share This