1. Nieuws
  2. Bijeenkomst over samen beslissen & Uitkomstenset Zwangerschap en Geboorte

Bijeenkomst over samen beslissen & Uitkomstenset Zwangerschap en Geboorte

10 januari 2019

VIPP Babyconnect en het project Bespreken Uitkomsten Zwangerschap met de Zwangere (BUZZ) nodigen je hierbij van harte uit voor een interactieve bijeenkomst voor zorgverleners op 29 januari van 18.00 – 20.00 uur.

Achtergrondinformatie

In het BUZZ-project willen we zwangeren en (pas) bevallen vrouwen een beter inzicht geven in de voor haar relevante keuzes en uitkomsten tijdens en na haar zwangerschap, zodat zij geïnformeerd kan beslissen over haar zorg. Hiervoor gebruiken we de Uitkomstenset Zwangerschap en Geboorte (gebaseerd op de ICHOM Standard Set). De set bestaat uit een aantal vragen over uitkomsten van zorg en de ervaringen van de vrouw. De vragen worden op vijf momenten tijdens en na de zwangerschap aan de cliënt voorgelegd. De cliënt en de zorgverlener bespreken de uitkomsten tijdens het consult. Op die manier wordt het voor de cliënt en de zorgverlener mogelijk samen te beslissen over de beste zorg. In 2019-2020 wordt deze vorm van uitkomstgerichte zorg in zes pilot regio’s ingevoerd. De focus ligt in eerste instantie op het primaire proces, maar de resultaten kunnen o.a. ook gebruikt worden voor kwaliteitsverbetering van zorg.

De bijeenkomst

In het kader van dit project, waaraan 6 pilotregio’s deelnemen en waarbij Babyconnect technische ondersteuning biedt, organiseren BUZZ en Babyconnect een interactieve bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst willen we o.a. van jou als zorgverlener weten hoe jij de (digitale) vragenlijsten van de Uitkomstenset Zwangerschap en Geboorte (gebaseerd op ICHOM) aan cliënten zou willen sturen. Deze vragen gaan over de uitkomsten van zorg en de ervaringen van de zwangere en (pas) bevallen vrouw. Ook willen we op deze bijeenkomst graag van jou horen hoe de antwoorden op de vragen zichtbaar moeten worden in het dossier en hoe je de uitkomsten wilt gebruiken tijdens het consult. Ook vraagstukken als ‘Hoe kunnen we de cliënt informeren en toestemming vragen’ komen aan de orde.

Naast dat we je in het kort iets vertellen over Babyconnect en het BUZZ-project is de bijeenkomst vooral bedoeld om met elkaar van gedachten te wisselen over jullie wensen en eisen ten aanzien van de digitale vragenlijsten. Er wordt een aparte gebruikersbijeenkomst voor cliënten georganiseerd. Zowel de wensen en eisen van de cliënten als van de zorgverleners worden meegenomen in de gesprekken met leveranciers, die de digitale aanlevering van vragen en antwoorden moeten gaan leveren.

Aanmelden

De bijeenkomst is op dinsdag 29 januari a.s. van 18.00-20.00 uur.

Adres:
BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Wij zorgen voor soep en een broodje. Wil je mee doen, meld je dan aan via: info@carecodex.org.

Wil je meedenken, maar kun je niet bij deze bijeenkomst zijn, laat het ons dan ook s.v.p. weten. We informeren je graag over de uitkomst van deze en andere gebruikersactiviteiten.

Dit is dé gelegenheid om je input te geven!

We zien uit naar je komst!

Hiske Ernst – projectleider BUZZ-project
Ellen Jongkind – projectleider gebruikersgroepen Babyconnect