1. Nieuws
  2. Aan de slag met digitale gegevensuitwisseling

Aan de slag met digitale gegevensuitwisseling

4 december 2019

Wil jij in jouw regio aan de slag met digitale gegevensuitwisseling, dan kun je gebruik maken van de subsidieregeling van het ministerie van VWS. De subsidie kan worden aangevraagd in drie periodes. De eerste ronde is voorbij. Op 1 februari 2020 start de tweede ronde. Wil je met jouw regio meedoen, dan moet je nu al aan de slag. Er zijn allerlei handige documenten die je hierbij op weg kunnen helpen. Zo is er een factsheet gemaakt met de leerpunten uit de eerste subsidieronde en is er een uitgebreid overzicht van vragen en antwoorden.

De ervaringen van de eerste subsidieronde zijn belangrijke leerpunten voor de komende rondes. De aandachtspunten en tips zijn verwerkt in een factsheet zodat regio’s die de subsidie willen gaan aanvragen zich goed kunnen voorbereiden. Je vindt hier ook links naar handige documenten, vragen en antwoorden (Q&A) en naar de site van DUS-i (Dienst uitvoering subsidies aan instellingen) waar de meest actuele documenten staan die nodig zijn voor de subsidieaanvraag.

Subsidierondes
Er zijn nog twee subsidierondes gepland:

1 februari 2020 tot 31 maart 2020
1 november 2020 tot 31 december 2020

Als een regio een subsidie wil aanvragen, dan moet er een regionaal partnerschap worden gevormd van minimaal 3 VSV’s of IGO’s. Het programmabureau Babyconnect ondersteunt bij het vormen van een regionaal partnerschap en bij het aanvragen van de subsidie. Het programmabureau zal de aanvraag daarnaast mede beoordelen voordat de stukken naar VWS gaan. Dit vindt nog binnen de subsidieaanvraagronde plaats.

Met elkaar maken we digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg mogelijk.